dimecres, 26 d’abril de 2017
3r. ESO participa en el Taller Avaluació Idea Emprenedora

El passat 4 abril, un grup d’alumnes de 3r. d’ESO de l’Institut de Vilablareix va realitzar aquesta activitat en el marc de l’assignatura Emprenedoria/Iniciativa emprenedora.

 
Aquest Taller forma part les accions de sensibilització promogudes pel Consell Comarcal del Gironès i connecta el món educatiu i el món empresarial. A més, compta amb la col·laboració del Servei Públic d’Ocupació, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Vilablareix, i altres entitats que procuren pel desenvolupament local.

És cabdal que els nostres joves interactuïn amb l’entorn. Els nois i noies estudien i es formen però de cap manera s’isolen de la societat, són ciutadans de ple dret i l’han de conèixer en tot allò possible perquè en són partícips per activa i per passiva.
Tard o d’hora l’estudiant d’avui s’incorporarà al món laboral i no necessàriament hi ha d’entrar amb un contracte laboral i treballant per compte aliè, sinó que també pot convertir-se en empresari. Per tant, és important que sàpiga com gestionar i dur a terme una idea empresarial. Els continguts curriculars i, en concret, aquest Taller i altres activitats, permet que el jove ampliï el seu camp de visió. El mercat és ple de possibilitats, els emprenedors en són ben conscients i per això lluiten i treballen per a empentar el progrés. És prou sabut que quan algú crea una empresa l’entorn se’n beneficia a curt o a llarg termini. Qualsevol dels nostres joves es pot convertir en empresari, només li cal copsar aquella idea innovadora i treballar sense defallir per a transformar-la en una realitat, ells ho saben i nosaltres també.

Marta Rodríguez, responsable del Taller Avaluació Idea Emprenedora, assessorà els grups de nois i noies en tot moment. L’activitat consistia en desenvolupar una idea, analitzar si podria ser un negoci òptim, bastir un breu projecte empresarial, analitzar-ne la viabilitat i la rendibilitat, i veure com l’acceptarien alguns agents economicosocials. Cadascun dels grups d’alumnes-empresaris va treballar animosament la seva idea, a cada membre se li assignà un rol i, finalment, la van presentar a la resta de companys.

Els nois i noies ens ho resumeixen amb les seves pròpies paraules: m’ha agradat molt aplicar la teoria a la pràctica, ens hem pogut fer una idea de com muntar una empresa, el fet diferencial importa a l’hora de crear una empresa, no és gens fàcil però és possible. No només podem treballar per algú, podem crear la nostra pròpia empresa.

Els alumnes d’Emprenedoria de 3r. d’ESO, la professora Carme Montcanut, i l’Institut de Vilablareix, volem transmetre el nostre agraïment a Marta Rodríguez del Consell Comarcal del Gironès, a Mar Cases, tècnica de promoció econòmica de l’Ajuntament de Vilablareix, i a totes les entitats que han fet possible aquesta sessió tan profitosa.


Esperem repetir-la en una altra ocasió no molt llunyana.
Gràcies a tothom, salut i prosperitat!            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada